Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Kripto Varlıklarınızı Tek Bir Yerden Yönetin! | Zapper.fi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Herkese merhabalar! Bugünkü yazımızda Web3’teki bütün NFT’lerinizi, kripto paralarınızı, DAO’ları veya DeFi platformlarındaki yatırımlarınızı, yani kısacası...

Herkese merhabalar! Bugünkü yazımızda Web3’teki bütün NFT’lerinizi, kripto paralarınızı, DAO’ları veya DeFi platformlarındaki yatırımlarınızı, yani kısacası bütün varlıklarınızı tek bir yerde görmenizi sağlayan Zapper.fi uygulamasından bahsedeceğiz. Hazırsanız başlayalım!

Öncelikle Zapper.fi’ın bu ekosistemdeki çoğu kişinin sahip olduğu temel bir probleme çözüm getirdiğini fark etmemiz gerek. “Çok fazla cüzdanım var,” “Bir sürü yerde NFT’lerim var,” “Şu cüzdanlarda ayrı ayrı hesaplarım var,” cümlelerini ortadan kaldıran, bunları tek tek kontrol etmemize gerek kaldırmayacak bir çözüm. Zapper.fi ise sahip olduğunuz bütün dağınık yapıları tek bir adreste toplama fikrini gerçekleştirmiş durumda!

Portföy Arayüzü

Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle Zapper.fi adresine giderek her Web3 uygulamasında olduğu gibi cüzdanınızı bağlamanız gerekiyor. Bu sayede cüzdanınızda hangi kripto paradan ne kadar var, hangi NFT’den ne kadar var, görebiliyorsunuz. Ancak tek özelliği bu değil! Çünkü Zapper.fi’ı aynı zamanda bir cüzdan gibi de kullanabiliyoruz, üzerinden swap işlemlerini de gerçekleştirebiliyoruz ve farklı token’lar da alıp satabiliyoruz. Başka bir isteğiniz? 

Ayrıca Zapper.fi, portföyünüzde bulunan bütün NFT’lerin taban fiyatı hakkında bilgi de veriyor. Böylece cüzdanın toplam değerini hesaplarken NFT’lerin de yaklaşık değerleri ile bu hesaba dahil olmasını sağlıyor. Zapper.fi’ın kendisini en özel kılan taraflarından birisi bu! Aynı zamanda işlem geçmişini de kontrol ederek hangi zincir üzerinden kime ne kadar yollandığını ve kimden ne kadar alındığını gözlemleyebilirsiniz. Bunların hepsi profilinizi oluşturan etmenler. 

Zapper.fi Ethereum başta olmak üzere birçok farklı ağı destekliyor. Eğer MetaMask cüzdanınızda Arbitrum ağı da tanımlıysa, onay verdiğiniz anda Arbitrum varlıklarınızı da görüntüleyebiliyorsunuz. 

NFT Değeri Hesaplama Modeli

NFT tarafında şöyle bir güzel özellik daha var ki, koleksiyonların yaklaşık fiyatını hesaplamaya yarayan bir araç var. Buradaki en büyük avantaj ise, Zapper.fi fiyatlandırma yaparken koleksiyonun taban fiyatını almak yerine sahip olduğunuz özelliklerinden bir tanesine bakıyor ve o özelliğin taban fiyatına bakarak fiyatlandırmayı yapıyor. Bu yüzden taban fiyattan daha iyi bir hesaplama mekanizması var. Bunu da belirtmiş olalım!

DeFi Protokolleri

DeFi tarafında ise doğrudan işlem yapamıyor olsanız da protokollerin ne kadar hacmi olduğu, içerisinde ne kadar kitlenmiş, hacimde kaçıncı sırada oldukları gibi bilgilere rahatlıkla erişebiliyorsunuz. Özellikle DeFi protokolü keşfetmek istiyorsanız Zapper.fi’yi güzel bir adres olarak tavsiye edebiliriz. 

DAO’lar

Elbette DeFi’lar gibi DAO’ları da keşfetmek için oldukça imkanlı bir platformdan bahsediyoruz. Mevcut DAO’ların yanında özellikle çoklu imzalı cüzdan kullanan DAO’ların cüzdan adresleri bilindiğinden dolayı kolayca listelenebiliyorlar. Yani ‘teoride’ DAO’lardan ziyade gerçekten cüzdanına sahip DAO’lar gözünüzün önünde bulunuyor.

Ayrıca bu DAO’lar da “Sosyal DAO’lar” veya “Yatırım DAO’ları” gibi farklı farklı kategorilerde listelenmekte. Buradan ilginizi çeken DAO’ları bulup katılımcı olarak Discord kanallarına girebilir, faaliyetlerde bulunup karşılığında ödüller alabilirsiniz. 

Token Takası

Tabii ki bahsettiğimiz gibi swap işlemlerinizi de Zapper.fi üzerinden yapabilirsiniz. Bir bu eksikti zaten! Zapper.fi’ın sunduğu bu imkanla istediğiniz varlıkları farklı farklı ağlarda değiştirebiliyorsunuz. Sadece  burada  %0,5’lik bir işlem ücreti aldığını göz önünde bulundurmak gerek. 

Ayrıca bir köprü (Bridge) olarak da kendisini kullanmanıza izin veriyor Zapper.fi. Yani bir zincirden başka bir zincire varlık gönderimi yapabiliyoruz. Yetmedi, Bridge işlemini swap ile birlikte eş zamanlı gerçekleştirebiliyoruz. Örneğin Ethereum ağından Arbitrum’a USDC göndereceğiniz zaman, varlığınızı karşı tarafa gönderdiğinizde ETH olarak görmeyi tercih edebilirsiniz. Aman aman, ne kadar fedakar… 

Bu yazımızda size bizim de kullandığımız Zapper.fi’yi tanıtmak istedik. Umarız hoşunuza gitmiştir ve aklınızda bazı fikirler belirmiştir. Bizden gelecek güncellemeleri takip edebilmek için abone olabilirsiniz! Okuduğunuz için teşekkürler. Sonraki içeriklerde görüşmek üzere!